top of page

Uafklaret stress?

IMG_5292.jpeg

Stress er ikke en svaghed, men et tegn

Nye indsigter

Det er en myte, at de personer, der oplever stress, på nogen måde er svage. De klienter, jeg møder, der har oplevet stress, er derimod både kompetente og ansvarlige. Her ligger faktisk ofte en stor kilde til stress, da det er personer, der typisk er overansvarlige eller sagt på en anden måde - har skullet bære et stort ansvar måske hele livet. Disse mennesker er sjældent klar over, hvor stort dette overansvar er, eller de er ikke bevidste om, at de bærer det med sig.

Stress er et udtryk for, at den måde, du har lært at navigere i livet på, ikke længere er brugbar. Når et individ har lært at løbe stærkere og presse sig selv hårdere og derefter bliver mødt af endnu større udfordringer, forstærker vi ofte den adfærd, vi plejer at udvise.

Undgå et quick-fix

Fordi det at være "den der klarer det meste" er et velkendt og dermed også trygt sted at være, så er der en tendens til at man gerne hurtigst muligt vil tilbage sit "gamle" jeg. Derfor er det også lokkende at tænke "jeg skal lige have en pause og noget ro og så er jeg klar igen". Ro er sjældent nok, men en forudsætning for at kunne behandle stress via nye indsigter. 

Nu kan du arbejde dybere med dine mønstre. Det er her du skaber ny bevidsthed. Hvad er det der ikke er godt for dig længere? Hvilke indre overbevisninger er i spil? 

Re-kalibrering

Re-kalibrering handler om hvordan du bruger din nye indsigter til at "dyppe tåen" igen i en normal hverdag. Hvad har du brug for og i hvilket tempo. Man kan lave mange planer, men det er vigtigt at præmissen er at planer kan ændres. Det handler om at prøve dine nye indsigter lidt af i denne fase. 

I min rolle som terapeut guider jeg mine klienter gennem denne proces og støtter dem undervejs for at opbygge klarhed og sikre, at de oplever støtte. Stress er blot et midlertidigt tilbageskridt, der giver dig mulighed for at opnå endnu større kontakt med dit uudnyttede potentiale. Transformationen efter stress kan være mere arbejdsglæde, positive forandringer i privatlivet, nemmere ved at tage beslutninger, tydligere grænser og meget meget mere.

At kunne trække vejret igen

Når du har fået tilstrækkelig med ro og begynder at mærke et overskud, så er det nu mange begynder at få dårlig samvittighed over at ikke at kunne yde det de plejer. Men dette overskud er vigtigt for at kunne arbejde med dig selv. Så du først og fremmest tager ansvar for dig selv. Så når du når hertil, så er det tid til at trække vejret endnu dybere og nyde at du mærker et overskud. 

Gratis forsamtale
Hvis du er interesseret I at høre om jeg kan hjælpe dig, så bestil tid til en uforpligtende samtal

bottom of page